Tiedotteet 2013

29.10.2013 st1: Jätepohjaisen kotimaisen etanolipolttonesteen käyttö laajenee – Ensimmäiset etanolilla kulkevat bussit liikenteeseen Helsingissä

RED95-etanolidieselhanke laajenee joukkoliikenteeseen ja tuo kotimaisen jätepohjaisen bioetanolin nyt myös bussien polttoaineeksi. Hankkeen tekniikka perustuu Scanian etanolidiesel-teknologiaan ja polttonesteenä käytetään energiayhtiö St1:n jätepohjaista lähes hiilineutraalia etanolia sisältävää RED95-biopolttoainetta.

Lue lisää


10.10.2013 Sähköbussit vauhdilla liikenteeseen

Sähköbussien kehitys on ollut yllättävän nopeaa. Niistä on tulossa varteenotettava vaihtoehto dieselbusseille kaupunkiliikenteeseen. Suomen talvi testaa teknologian kypsyyden käytännössä.

Lue lisää


10.10.2013 Suomen talvi on sähköautolle kova pala

Todelliset käyttöolosuhteet Suomessa ovat erittäin vaativat sähköautolle. Kylmä ilma ja auton sisätilan lämmittimen käyttö saattavat lyhentää todellista ajomatkaa jopa puoleen siitä, mitä autolle normiolosuhteissa luvataan.

Lue lisää


10.10.2013 Esilämmitetty moottori tuo turvallisuutta ja pienemmät lähipäästöt

Moottorin esilämmityksen merkitys on muuttumassa. VTT:n tuoreen tutkimuksen mukaan uusissa autoissa suurin esilämmityksen hyöty on lähipäästöjen, erityisesti palamattomien hiilivetyjen väheneminen. Polttoaineensäästö ei osoittautunut enää merkittäväksi alle viisi vuotta vanhoissa autoissa.

Lue lisää


1.8.2013 Kärkituloskortti on oikotie tiedonlähteelle – jo 12 korttia valmistunut

TransEco-tutkimusohjelmassa (2009-2013) on valmistunut lukuisia tutkimusraportteja ja 12 yleiskielistä kärkituloskorttia. Kaksipuolisiin A4-kortteihin on kiteytetty tutkijoiden ja muiden keskeisten toimijoiden ajatuksia ja näkemyksiä, jotka perustuvat vuosien tutkimustyöhön ja testaukseen tai tarkkaan alan seurantaan.

Lue lisää