Tiedotteet 2012

4.12.2012 Valitse auto viisaasti – uusi verkkopalvelu helpottaa autonostajan tiedonjanoa

Uuden auton hankkija voi olla kovasti ymmällään tarjolla olevien autotyyppien ja energialähteiden nykyviidakossa. Erilaisia autotyyppejä on tullut ja on tulossa markkinoille eri autonvalmistajilta.

Lue lisää


4.12.2012 Mitä vähemmän auto kuluttaa, sitä pienemmät ovat sen hiilidioksidipäästöt

Käytännössä mitä pienempi auton polttoaineenkulutus on, sitä pienemmät ovat myös sen hiilidioksidipäästöt. Liikenteen verotus Suomessa kannustaa niukasti kuluttavien ajoneuvojen hankintaan ja käyttöön. Autokanta kuitenkin uusiutuu hitaasti. Liikennekäytössä olevien henkilöautojen keski-ikä oli lokakuun lopussa 10,9 vuotta.

Lue lisää


31.10.2012 VTT:n uusi laboratorio sopii raskaille ajoneuvoille

VTT on investoinut tutkimuslaboratorioonsa niin, että se soveltuu nyt sähköisten ajoneuvojen, akkujen ja erilaisten tulevaisuuden komponenttien sekä raskaiden ajoneuvojen testaamiseen ja kehittämiseen.

Lue lisää


6.2.2012 Polttoaineiden kasvihuonekaasupäästöissä jopa 120-kertaiset erot

Bussien tekniikka on kehittynyt jättiharppauksin viimeisten 15 vuoden aikana. Uusimpien bussien hiukkaspäästöt ovat alle 5 prosenttia 90-luvun tasosta. Markkinoille on tullut ajoneuvotekniikan ja polttoaineiden uusia vaihtoehtoja: uusia polttoainelaatuja, hybriditekniikkaa ja jopa akkusähköisiä busseja.

Lue lisää