Tiedotteet 2010

12.4.2010 14.30

St1:n Refuel RE85 korkeaseosetanoli toimii pohjoisen kylmissäkin olosuhteissa.

VTT:n TransEco-ohjelman polttoainehankkeessa kotimainen biopolttoaine on osoittautunut hyväksi vaihtoehdoksi korvaamaan fossiilisia liikennepolttoaineita.

Kutsu

Olet lämpimästi tervetullut kuulemaan Transeco-tutkimusohjelman ensimmäisiä tuloksia. St1:n Refuel RE85-tutkimushanke korkeaseosteisen etanolipolttoaineen optimointiin Suomen olosuhteisiin sopivaksi julkistaa hankkeen puolivälin testituloksiaan.

RE85 polttoainetta on tutkittu VTT:llä laboratorio-olosuhteissa, jossa on selvitetty etenkin polttoaineiden toimivuutta pakkasessa. Sen lisäksi on toteutettu mittava kenttäkoe: RE85 polttoaine on ollut myynnissä PK-seudulla vuoden ajan seitsemällä St1-asemalla.

Korkeaseosetanolipolttoainetta voivat käyttää niin sanotut flexi-fuel (FFV) -mallit, joiden myynti alkoi Suomessa samanaikaisesti uuden polttonesteen lanseerauksen kanssa.

Aika: 20.4.2010 klo 9-10.45. Tilaisuuden jälkeen on mahdollisuus tutustua VTT:n testilaboratorioon ja eri autovalmistajien FFV-ajoneuvoihin.

Paikka: VTT Valimo, Metallimiehenkuja 2, ESPOO

Ilmoittautumiset 19.4. mennessä: kirsi.gimishanov@motiva.fi

TransEco on tieliikenteen energiansäästöön ja uusiutuvan energian käyttöönottoon liittyvä tutkimusohjelma. Se sisältää useita tutkimushankkeita, jotka painottuvat soveltavaan tutkimukseen ja lyhyellä aikavälillä markkinoille tuleviin tuotteisiin ja palveluihin.

www.transeco.fi

TERVETULOA!

Tilaisuuden ohjelma

klo 9.00
Aamukahvitarjoilu
klo 9.15
Tulosten esittelyä ja hankkeessa mukana olevien puheenvuoroja

VTT, Nils-Olof Nylund ja Juhani Laurikko

Motiva, Jouko Kinnunen

St1 Oy, Mika Anttonen ja Jari Suominen

Paikalla myös Fordin, Volvon ja Saabin edustajat.
klo 10.45
Tutustuminen VTT:n laboratorioon ja FFV-autoihin


Palaa otsikoihin