Juuri nyt!

25.1.2011 16.00

Kutsu TransEco-tutkimusohjelman infotilaisuuteen 9.2.2011

E5, E10, RE85 ja nyt RED95 – etanoliautoilu laajenee henkilöautoista raskaaseen kalustoon

Uusi kotimainen jäte-etanolidiesel kuljettaa ihmiset, elintarvikkeet sekä jätteet ja vähentää samalla jopa 90 % fossiilisia hiilidioksidipäästöjä

Olet lämpimästi tervetullut TransEco-tutkimusohjelman infotilaisuuteen, jossa esitellään juuri alkanutta RED95-etanolidieselhanketta.

RED95 on St1:n, VTT:n, Scan-Auton, Lassila & Tikanojan, Sita Finlandin, Helsingin seudun liikenteen, Helsingin Seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymän ja Valion 3-vuotinen yhteishanke, jossa selvitään etanolikäyttöisten kuorma- ja linja-autojen ympäristövaikutuksia ja energiankulutusta.

Hankkeessa tuotetaan tietoa teknologian ja uuden biopolttonesteen laajamittaisen käyttöönoton päätöksentekoon. Hankkeen ajoneuvojen tekniikka perustuu Scanian etanolidieselteknologiaan ja kalustossa käytetään St1:n kehittämää jätepohjaista etanolia sisältävää RED95-biopolttoainetta.

Kotimaisista jäteraaka-aineista tehty etanoli on lähes hiilineutraalia ja vastaa konkreettisesti EU:n jäte- ja päästöongelmaan vähentämällä kaatopaikalle sijoitettavan jätteen määrää ja korvaamalla fossiilista liikenteen polttoainetta.

Tilaisuudessa asiantuntijat kertovat RED95-hankkeesta, sen merkityksestä liikenteen päästöjen vähentämisessä sekä ensimmäisistä testituloksista. Paikalla ovat myös kaikki hankekumppanit. Kuulemme myös Suomen ensimmäisen etanolikäyttöisen jakeluauton käyttäjän kokemuksia. Lopuksi tutustumme uuteen etanolidieselkalustoon, ensimmäiseen RED95:n tankkauspaikkaan ja kaluston tankkaukseen.

Aika: keskiviikko 9.2.2011 klo 12.45 –

Paikka: Valio Oy, pääkonttorin auditorio, Meijeritie 6, 00370 HELSINKI

Kuljetus: Etanolibussi tilaisuuteen lähtee Helsingin Rautatientorilta Mikonkadun tilausajolaiturilta (Grand Casino Helsingin edestä) klo 12.20. Paluukuljetus Valiolta Rautatientorille lähtee heti tilaisuuden loputtua.

Tilaisuuden ohjelma:

klo 12.45
Kahvitarjoilu
klo 13.00
RED95-hankkeen esittely: Mika Anttonen St1 Oy, Nils-Olof Nylund VTT, Jouko Kinnunen Motiva, Stefan Sylvander Scania Ruotsi, Mika Jukkara Oy Scan-Auto Ab, Mika Jyrkönen Valio Oy, Raine Vartiainen VV-Kuljetus
klo ~14.15Siirtyminen Valion alueella olevalle tankkauspisteelle, jossa jakeluauton, Scanian etanolibussin ja mittarin esittely sekä kaluston tankkaus

Tilaisuuden loputtua etanolibussikuljetus takaisin Rautatientorille.

Huom! Osa tilaisuudesta pidetään ulkona, joten pukeuduthan lämpimästi!

Ilmoittautumiset 7.2. mennessä: kirsi.gimishanov@motiva.fi

Kerro myös, osallistutko etanolibussikuljetukseen.

TERVETULOA!

TransEco on tutkimuskokonaisuus, jonka tavoitteena on tieliikenteen energiankäytön tehostaminen ja uusiutuvan energian käyttöönoton lisääminen. TransEco kehittää ja demonstroi uutta tekniikkaa sekä auttaa järkevien valintojen tekemisessä ja vaihtoehtojen vertailussa. TransEco tukee niin elinkeinoelämän ja julkisen sektorin toimijoiden kuin kuluttajienkin päätöksentekoa. Ohjelman kesto on viisi vuotta (2009-2013).

Palaa otsikoihin